Drankpakketten en drankprijzen bij Holland America Line

Wat kost een drankje of een drankpakket bij Holland America Line?

Bij Holland America Line zijn de zelftap-drankjes in het buffet restaurant inbegrepen in de prijs. Je vindt er koffie, thee, ijsthee en in de ochtend ook sapjes. Bestel je bij een ober in het (buffet of specialiteiten)restaurant of een bar een drankje, dan betaal je daarvoor.

Restaurants & Bars

Bij elk restaurant of bar kan je drankjes bestellen. Zoals eerder gezegd zijn alleen de zelftap-automaten in het buffetrestaurant gratis. Ook de (reguliere) koffie/thee die je ontvangt als afsluiting van je diner zijn inclusief in de prijs.

Drankprijzen

  • Cola – vanaf $1,95
  • Bier – vanaf $6,95 (alcoholvrij) / $6.95
  • Koffie – vanaf $1,60
  • Wijn – vanaf $9

Drank mee aan boord

Je kunt bij Holland America Line als je ouder bent dan 21 jaar, een fles wijn of champagne van 750 ml kosteloos mee aan boord nemen in je handbagage. Wil je meer flessen wijn/champagne meenemen, dan betaal je per fles $18 corkfee (letterlijk ‘kurkgeld‘).  Let op: je mag géén bier, wijn in karton of sterke drank meenemen aan boord. Doe je dit wel, dan wordt dit ingenomen en op de laatste avond van je cruise teruggegeven.

Drankpakket

Is het slim?

Of het slim is om een drankpakket aan te schaffen, hangt af van hoeveel je drinkt en de route die je vaart. Drink je zelden alcohol of veel? En heb je veel of weinig zeedagen?

De addertjes

Bij alle drankpakketten zijn er kleine lettertjes. Zo mag je bij Holland America Line maar maximaal 15 alcoholische drankjes per dag. Net als bij veel andere rederijen moeten beide personen in een hut gebruik maken van hetzelfde drankpakket. Je kunt dus geen drankjes uitdelen aan de ander en maar 1 pakket kopen ?? . Let er ook op dat als je een drankje koopt dat boven het maximumbedrag per glas (bijvoorbeeld $9) ligt, je het gehele bedrag voor dat drankje betaalt, bijvoorbeeld $11.

Drankpakketten

  • Coca-Cola pakket omvat ongelimiteerde softdrinks voor $8.00 per person per dag op de Nieuw Statendam en Koningsdam
  • Quench Beverage Package, met daarin onbeperkte non-alcoholische drankjes, fruitsap, fles water, non-alcoholische cocktails en bier en specialiteitenkoffie. Dit pakket kost $17,95 per persoon, per dag.
  • Signature Beverage Package: $54,95 pppd (bij vooraf boeken, anders ) – wijnen, bieren, cocktails (inclusief alcoholvrije), frisdranken en koffie met een limiet van 15 alcoholische drankjes per dag. Tot $11 per stuk.
  • Elite Beverage Package: $59,95 pppd – premium merken sterke drank, cocktails, wijn, bier, koffie, non-alcoholische drankjes, flessen water en softdrinks tot een waarde van $15 per stuk.  met een limiet van 15 alcoholische drankjes per dag. Inclusief zelftapmachine van Coca Cola op Nieuw Statendam en Koningsdam.

Voor allemaal geldt dat drankjes uit de minibar, roomservice en op Half Moon Cay niet inbegrepen zijn.

 

Deze prijzen zijn een indicatie en aan deze prijzen kunnen geen rechten ontleend worden. Stand mei 2019.