17 augustus 2021

Voormalige Amsterdam is als Bolette weer terug in de vaart

Het voormalige cruiseschip Amsterdam van Holland America Line is sinds maandagmiddag onder de naam Bolette weer terug in de vaart voor haar nieuwe eigenaar Fred. Olsen Cruise Lines. Met op de achtergrond de witte kliffen van Dover vertrok Bolette voor haar maiden voyage van 3 nachten langs o.a. de 140 eilandjes van de Scilly-eilanden, Area of Outstanding Natural Beauty (beroemd om haar rotsformaties en lange zandstranden) en de kustlijn van de Kanaaleilanden.

Bolette (capaciteit: 1.400 passagiers) heeft sinds de overdracht aan de kleine Britse rederij een uitgebreid renovatieprogramma ondergaan waarbij openbare ruimtes zijn vernieuwd, hutten onder handen zijn genomen, nieuwe badkamers zijn geïnstalleerd en overal nieuwe tapijten zijn gelegd.

Aan boord zijn de populaire Fred. Olsen ruimtes geïmplementeerd zoals de Morning Light Pub, The Bookmark Café en The Oriental Tea Room, naast vele nieuwe voorzieningen voor Fred. Olsen, zoals een zwembad voor alle weersomstandigheden, een theater met twee niveaus en The Auditorium.

Tevens worden er nieuwe eetgelegenheden geïntroduceerd. Voor een frisse, moderne kijk op Indiaas eten is er Vasco, genoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama, die als eerste Europeaan India over zee bereikte. Daarnaast biedt Colors & Tastes moderne Aziatische Fusion-gerechten.