18 oktober 2022

Royal Caribbean opent duurzame Galveston cruiseterminal

De nieuwe Galveston-cruiseterminal van Royal Caribbean Group, die op 9 november wordt geopend, zal de eerste cruiseterminal zijn die 100% van de benodigde energie opwekt via zonnepanelen op het terrein.

“We zijn gericht op innovatie in alle aspecten van ons bedrijf, vooral in ons werk om duurzaamheid te bevorderen in de gemeenschappen die we bezoeken”, zegt Jason Liberty, president en CEO van Royal Caribbean Group. “We hechten veel waarde aan zowel de oceanen die we bevaren, als de gemeenschappen die we bezoeken en waarin we actief zijn, en de moderne ontwerp- en ontwikkelingsfuncties op onze terminal in Galveston zullen in dienst van beide werken.”

De nieuwe cruiseterminal in de haven van Galveston zal de eerste in Texas zijn die een LEED Gold-certificering behaalt, een toonaangevende certificering die naar verwachting in de eerste twee kwartalen van 2023 zal worden behaald.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe terminal benaderde Royal Caribbean Group ontwerpstrategieën die in lijn waren met de milieudoelstellingen, de focus om de ontwikkeling van duurzame infrastructuur te bevorderen en de decarbonisatiestrategie. Voorbeelden zijn:

Verbeterde duurzaamheid in de bouw

De terminal zal afhankelijk zijn van 30.000 vierkante meter aan zonnepanelen ter plaatse, waardoor het zelfvoorzienend energieverbruik van de terminal mogelijk wordt. Alle resterende energie die niet door de terminal wordt gebruikt, wordt naar het lokale elektriciteitsnet gestuurd. Daarnaast wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd door de aankoop van CO2-credits.

Materialen en constructiekeuze droegen bij aan de vermindering van het “hitte-eilandeffect” in het Galveston-gebied, een regio die hogere temperaturen ervaart dan de buitengebieden als gevolg van een te druk bezet energienet.

Door fietsfaciliteiten en elektrische oplaadstations aan te bieden, promoot het project alternatieve vervoersmiddelen voor gasten en personeel uit de omliggende gemeenschap, waardoor de transportgerelateerde koolstofemissies worden verminderd. Terwijl de haven van Galveston zijn laadstations voor elektrische voertuigen (EV) vergroot, zal de terminal van Royal Caribbean International, T10, de infrastructuur leveren voor de toekomstige installatie van acht EV-laadstations op zijn parkeerplaats.

De $125 miljoen kostende, 161.334 vierkante meter grote Galveston Cruise Terminal breidt de aanwezigheid van het bedrijf in de haven aanzienlijk uit, waardoor de cruisemaatschappij beter in staat is om tot 630.000 gasten per jaar te ontvangen.

Cruise met Brilliance of the Seas vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Brilliance of the Seas
Route: Tampa / Cozumel / Grand Cayman / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,468

Cruise met Independence of the Seas vanuit Port Canaveral (Orlando) – 4 nachten


Schip: Independence of the Seas
Route: Port Canaveral (Orlando) / Nassau / Perfect Day CocoCay / En croisière / Port Canaveral (Orlando)
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 685

Cruise met Adventure of the Seas vanuit Galveston – 4 nachten


Schip: Adventure of the Seas
Route: Galveston / Cozumel / Galveston
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 885

Cruise met Brilliance of the Seas vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Brilliance of the Seas
Route: Tampa / Cozumel / Grand Cayman / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,786

Cruise met Spectrum of the Seas vanuit Singapore – 5 nachten


Schip: Spectrum of the Seas
Route: Singapore / Kuala Lumpur (Port Klang) / Penang / Phuket / Singapore
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 598

Cruise met Harmony of the Seas vanuit Fort Lauderdale – 6 nachten


Schip: Harmony of the Seas
Route: Fort Lauderdale / Grand Cayman / Falmouth / Nassau / Fort Lauderdale
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 1,477

Cruise met Symphony of the Seas vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Symphony of the Seas
Route: Miami / Costa Maya / Cozumel / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,012