07 mei 2021

Rotterdam van Holland America Lines rondt proefvaarten succesvol af

Het nieuwste cruiseschip van Holland America Line, Rotterdam, heeft donderdag succesvol haar tweede proefvaart voor de Adriatische kust afgesloten. Het derde schip in de Pinnacle klasse keerde na 4 dagen weer terug naar de scheepswerf van Fincantieri in Marghera (Venetië) in Italië.

Rotterdam verliet Marghera op 25 april en voerde een voorbereidende testvaart uit gedurende twee dagen voordat het het droogdok inging op de scheepswerf van Fincantieri in Triëst. Daar vond standaard onderhoud aan de romp en schilderwerk plaats. Het schip begon zijn officiële proefvaart op 3 mei en keerde dus op 6 mei terug naar Marghera, waar de laatste stappen in het bouwproces zullen worden voltooid. Rotterdam staat gepland voor oplevering op 30 juli.

“De succesvolle afronding van de proefvaarten geeft ons veel vertrouwen nu we de laatste weken van de afbouw voor Rotterdam ingaan en ons voorbereiden op de oplevering van dit historische schip.” zei Gus Antorcha, president van Holland America Line. “De bouw van Rotterdam is doorgegaan tijdens de wereldwijde uitdagingen van het afgelopen jaar, waarbij Fincantieri het hoogste niveau van toewijding heeft behouden om op schema te blijven. Felicitaties aan alle betrokkenen voor het voltooien van deze belangrijke mijlpaal. ”

Tijdens de proefvaarten onderging Rotterdam een ??reeks rigoureuze prestatietests op de systemen, machines en motoren van het schip. Kapitein Werner Timmers, stafkapitein Kevin Beirnaert, waarnemend hoofdingenieur Stefan Dullaert en andere leden van de senior brug- en engineeringteams namen deel aan het testen van de manoeuvreereigenschappen en veiligheidssystemen van het schip in samenwerking met het team van scheepsarchitecten, ingenieurs en bouwers van de scheepswerf.

 

Cruise met Rotterdam vanuit Fort Lauderdale – 5 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Fort Lauderdale / Nassau / Half Moon Cay / Key West / Fort Lauderdale
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 509

Cruise met Rotterdam vanuit Rotterdam (Nederland) – 5 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Rotterdam (Nederland) / Oslo / Kopenhagen / Amsterdam
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 799

Cruise met Rotterdam vanuit Amsterdam – 5 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Amsterdam / Edinburgh / Invergordon (Inverness) / Amsterdam
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 799

Cruise met Rotterdam vanuit Fort Lauderdale – 6 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Fort Lauderdale / Belize City / Costa Maya / Cozumel / Fort Lauderdale
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 919