23 juni 2021

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. onderneemt actie tegen klimaatverandering

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NCLH), de moedermaatschappij van de cruisemerken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises, kondigde woensdag haar lange termijn klimaatactiestrategie en doelstelling om koolstofneutraliteit te bereiken door het verminderen van de koolstofintensiteit, het identificeren van en het investeren in technologie, waaronder het verkennen van alternatieve brandstoffen en het implementeren van een vrijwillig koolstofcompensatieprogramma aan.

Naast de lopende initiatieven om haar uitstoot te verminderen, heeft NCLH zich ertoe verbonden om drie miljoen ton kooldioxide-equivalent (MTCO2e) te compenseren over een periode van drie jaar, beginnend in 2021. Hiermee overbrugt het bedrijf het gat met betrekking tot haar inspanningen voor decarbonisatie totdat nieuwe technologie beschikbaar komt. Als onderdeel van het wereldwijde duurzaamheidsprogramma van NCLH – Sail & Sustain – is de bestrijding van de klimaatverandering een belangrijk aandachtspunt en is er eerder de verbintenis van de Cruise Lines International Association (CLIA) ondertekend om de koolstofuitstoot in de hele sector tegen 2030 met 40% te verminderen ten opzichte van 2008.

“We hebben een langetermijnstrategie ontwikkeld met een doelstelling om koolstofneutraliteit te bereiken door middel van drie actiegebieden, waaronder het verminderen van de koolstofintensiteit, het identificeren van en investeren in technologie en het implementeren van een koolstofcompensatieprogramma. Onze toezegging om drie miljoen ton koolstofkredieten te kopen is een meetbare stap in emissiereducties op korte termijn die ons in staat stelt om vandaag actie te ondernemen en helpt de kloof te overbruggen in onze inspanningen voor decarbonisatie terwijl we ons voorbereiden op een koolstofarmere toekomst,” aldus Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

“Ons wereldwijde duurzaamheidsprogramma – Sail & Sustain – is gecentreerd rond ons streven naar een positieve impact op de samenleving en het milieu en onze langetermijnstrategie voor klimaatactie versterkt deze inzet en sluit aan bij de visie van de Akkoord van Parijs om een klimaat neutrale wereld te bereiken.”

Lange termijn klimaatactiestrategie

De drie aandachtsgebieden van de langetermijnstrategie voor klimaatactie van NCLH:

    1. Verminderen van de koolstofintensiteit. NCLH zoekt voortdurend naar mogelijkheden om haar totale voetafdruk te verkleinen door het brandstofverbruik tot een minimum te beperken en de energie-efficiëntie te verhogen. Voortdurende investeringen in systemen en technologieën hebben geresulteerd in een vermindering van het brandstofverbruik per vaardag met ongeveer 17% tussen 2008 en 2019 voor de volledige vloot van 28 schepen. Bovendien heeft NCLH tussen 2015 en 2019 een geschatte vermindering van ongeveer 14% van de CO2-uitstoot per vaardag voor de hele vloot bereikt.
    2. Investeren in technologie en onderzoeken van alternatieve brandstoffen. NCLH heeft samengewerkt met CLIA en andere maritieme organisaties om de oprichting voor te stellen van een gezamenlijk onderzoeks- en ontwikkelingsfonds voor de scheepvaart, gewijd aan het uiteindelijke doel om de CO2-uitstoot van de internationale scheepvaart te elimineren. Indien goedgekeurd, komt de financiering hiervoor uit een bijdrage per ton scheepsbrandstof die voor consumptie is gekocht en zal het naar verwachting 5 miljard dollar bedragen over een periode van 10 jaar. Deze middelen worden gebruikt om de ontwikkeling van broeikasgasvrije en bijna broeikasgasvrije brandstoffen en aandrijvingstechnologieën te financieren.
    3. Implementeren van programma voor koolstofcompensatie. Woensdag heeft NCLH aangekondigd dat het over een periode van drie jaar koolstofkredieten zal kopen om drie miljoen MTCO2e te compenseren en zo het gat met betrekking tot haar inspanningen voor decarbonisatie te overbruggen totdat nieuwe technologie beschikbaar is. Verwacht wordt dat de aankoop van koolstofemissierechten in de komende jaren zal toenemen om het doel van koolstofneutraliteit te bereiken.

NCLH werkt samen met CLIA, nationale en internationale overheden en particuliere organisaties (NGO’s) om bij te dragen aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering te bestrijden. Tot de belangrijkste initiatieven behoort de deelname van NCLH aan de verbintenis van de CLIA om de koolstofuitstoot in de hele sector tegen 2030 met 40% te verminderen, die in het leven werd geroepen als eerste stap om bij te dragen tot de visie van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) van een koolstofvrije scheepvaartsector. NCLH voldoet ook aan de toepasselijke regelgeving, kwantificeert en rapporteert haar broeikasgasemissies en zoekt naar nieuwe kosteneffectieve manieren om haar voetafdruk te verkleinen of te minimaliseren.

Koolstofcompensatieprogramma

Als onderdeel van haar langetermijnstrategie voor klimaatactie heeft NCLH een koolstofcompensatieprogramma gelanceerd in samenwerking met World Kinect Energy Services, de duurzaamheidsdivisie van World Fuel Services. NCLH heeft toegezegd om tot 2023 ten minste drie miljoen MTCO2e vrijwillig te compenseren. NCLH is van plan om de vrijwillige compensatieaankopen in de komende jaren geleidelijk te verhogen om haar doel van koolstofneutraliteit te bereiken op basis van Scope 1 emissies, die gewoonlijk goed zijn voor ~95% van haar voetafdruk. Dit initiatief stelt de cruiserederij in staat om onmiddellijk actie te ondernemen en om de kloof in decarbonisatie-inspanningen te helpen overbruggen totdat nieuwe technologie beschikbaar komt.

Een koolstofcompensatie staat voor één ton aan broeikasgasuitstoot die vermeden of verminderd werd in de atmosfeer. De aankoop van koolstofcompensaties stelt bedrijven in staat hun resterende koolstofvoetafdruk te compenseren door wereldwijd projecten te steunen die de koolstofuitstoot verminderen.

Via World Kinect investeert NCLH in hoogwaardige, betrouwbare CO2-compensaties die onafhankelijk zijn geverifieerd en voldoen aan de hoogste internationale normen, zoals de Gold Standard of de Verified Carbon Standard (VCS). De compensaties zijn afkomstig van een gemengde projectportefeuille die hernieuwbare energie, bosbouw, energie-efficiëntie en afval-energieprojecten omvat.

Cruise met Norwegian Sky vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Norwegian Sky
Route: Miami / Great Stirrup Cay / Grand Bahama Island / Nassau / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 724

Cruise met Norwegian Prima vanuit New York – 5 nachten


Schip: Norwegian Prima
Route: New York / Journée en mer / Royal Naval Dockyard / Royal Naval Dockyard / Journée en mer / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,042

Cruise met Norwegian Bliss vanuit Los Angeles – 5 nachten


Schip: Norwegian Bliss
Route: Los Angeles / Journée en mer / Journée en mer / Victoria / Vancouver / Vancouver
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 362

Cruise met Norwegian Getaway vanuit Port Canaveral (Orlando) – 5 nachten


Schip: Norwegian Getaway
Route: Port Canaveral (Orlando) / Cozumel / Great Stirrup Cay / Port Canaveral (Orlando)
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 702

Cruise met Norwegian Joy vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Norwegian Joy
Route: Miami / Great Stirrup Cay / Nassau / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 710

Cruise met Norwegian Encore vanuit Los Angeles – 4 nachten


Schip: Norwegian Encore
Route: Los Angeles / Journée en mer / Journée en mer / Vancouver / Vancouver
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 303

Cruise met Norwegian Gem vanuit Triëst – 5 nachten


Schip: Norwegian Gem
Route: Triëst / Rijeka / Dubrovnik / Hvar / Koper / Triëst
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 480

Cruise met Norwegian Sky vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Norwegian Sky
Route: Miami / Key West / Cozumel / Great Stirrup Cay / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,046