22 juli 2021

Mein Schiff 1 start met cruises naar Noorwegen

Vanaf 22 augustus 2021 vertrekt de Mein Schiff 1 eindelijk weer naar Noorwegen. Met panoramische tochten door de fjorden langs watervallen en prachtige berghellingen, een bezoek aan de historische Hanzestad Bergen of de hoofdstad Oslo – gasten van de Mein Schiff-vloot hoeven dit in de toekomst niet meer te missen.

De eis van Noorwegen voor deze cruises is wel dat alle volwassenen aan boord – gasten en bemanning – een volledige vaccinatiebescherming hebben. Voor kinderen van vier jaar en ouder is een negatief testresultaat verplicht.
Voor de gasten aan boord brengt de volledige vaccinatiebescherming meer vrijheid terug. Het gezondheidsconcept kan worden versoepeld. Zo is zelfbediening aan het buffet en onbeperkt gebruik van de sauna weer mogelijk. Er is een breed scala aan entertainment in de theaters, bars en op het pooldeck. En wie het land en de mensen wil ervaren, heb je de keuze: zelfstandig op pad aan wal of mee met een georganiseerde excursie.

Gezondheid aan boord

De vaccinatiegraad van Mein Schiff-gasten ligt al boven de 70 procent en de trend is stijgende. Degenen die momenteel nog niet zijn gevaccineerd, kunnen dat doen voordat ze aan hun reis beginnen. Maar met alle vrijheden die weer mogelijk zijn aan boord bij het reizen met uitsluitend gevaccineerde gasten en bemanning, blijft TUI Cruises de gezondheid in de gaten houden. Indien nodig of gespecificeerd door de autoriteiten, wordt het concept flexibel aangepast aan de huidige omstandigheden. De huidige maatregelen omvatten een gemakkelijke snelle antigeentest voor alle gasten voor aankomst en voor vertrek. Een mondkapje wordt alleen gedragen aan boord waar binnen geen afstand van 1,5 m gehouden kan worden, bijvoorbeeld in de liften. De reizen zijn daarnaast beperkt tot maximaal 2.000 personen – inclusief de bemanning.

Verdere cruises met de Mein Schiff-vloot

Maar ook wie nog niet gevaccineerd is, hoeft niet zonder een Mein Schiff-cruise. Zes van de zeven schepen van de Mein Schiff-vloot reizen nu met gasten van Duitse havens naar het noorden en vanuit de Middellandse Zee. Gasten kunnen vanaf Palma de Mallorca tiendaagse cruises doen door de westelijke Middellandse Zee. Aan boord van de Mein Schiff 4 ervaren gasten de Italiaanse kust met Franse hoogtepunten. De Mein Schiff 5 vaart vanaf Kreta naar de Griekse eilanden. De Mein Schiff 6 vertrekt vanuit Kiel door de Oostzee. Op deze cruises zullen onder meer Stockholm en Göteborg worden beocht. Mein Schiff 3 start eind juli vanaf Bremerhaven. Op alle reizen kunnen cruises in kleine groepen de bestemming verkennen met door TUI georganiseerde excursies. Daarnaast zijn er weer individuele excursies aan wal mogelijk in Griekenland.

Aan boord van de Mein Schiff-vloot kunnen gasten ook genieten van een breed scala aan mogelijkheden: naast de grote keuze aan restaurants, bistro’s en bars, omvat dit ook de ruime SPA & sportruimte, een gevarieerd entertainmentprogramma en veel ruimte om te strekken je benen en ziel.

Nieuwsgierig?

De cruises met Mein Schiff 1 zijn nu te boeken. De elfdaagse reis “Noorwegen met Geirangerfjord & Stavanger” van 30 augustus tot 10 september kost vanaf € 2.729 per persoon.

Cruise met Mein Schiff 1 vanuit Berlijn (Warnemunde) – 4 nachten


Schip: Mein Schiff 1
Route: Berlijn (Warnemunde) / Gdingen, Danzig / Bornholm / Berlijn (Warnemunde)
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 799

Cruise met Mein Schiff 1 vanuit Berlijn (Warnemunde) – 4 nachten


Schip: Mein Schiff 1
Route: Berlijn (Warnemunde) / Kopenhagen / Oslo / Bremerhaven
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 799

Cruise met Mein Schiff 1 vanuit Hamburg – 6 nachten


Schip: Mein Schiff 1
Route: Hamburg / Bergen / Geiranger / Hellesylt (Sunnylvenfjord) / Alesund / Kiel
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 1,179