28 september 2021

MSC Marine Reserve verwelkomt honderden baby zeeschildpadden

Honderden baby zeeschildpadden zijn uit hun eieren gekropen op het privé eiland van MSC Cruises, op Ocean Cay MSC Marine Reserve. Sinds augustus komen de eerste baby schildpadden boven het zand. MSC Cruises is uiteraard zeer blij dat het eiland zo succesvol is voor de inheemse flora en fauna. Er zijn tot nu toe meer dan zes nesten gezien op het eiland die in de gaten worden gehouden.

Ocean Cay MSC Marine Reserve, destijds een industriële zandopgravingslocatie, is (en wordt) compleet getransformeerd met tropische flora en fauna op en rondom het eiland.

Linden Coppell, duurzaamheidsdirecteur van MSC Cruises: “We zijn allemaal heel enthousiast om te zien dat deze karetschildpadden zo snel naar de stranden van Ocean Cay komen om eieren te leggen. Dit kan vele jaren duren met een pas hersteld ecosysteem en we wisten niet zeker of ze zouden komen of wanneer. We hopen in de komende broedseizoenen nog veel meer jongen te zien en dat deze baby schildpadden op latere leeftijd terugkeren naar Ocean Cay wanneer het tijd is om te nestelen.”

Dit jaar, toen er aanwijzingen waren voor nesten op de Cay, werden alle broedplaatsen gemarkeerd en regelmatig gecontroleerd om deze kwetsbare soorten te beschermen en hun beste overlevingskans te garanderen. Binnen het eilandbrede Biodiversiteitsbeheerplan zijn procedures van kracht om schildpadden te beschermen, met name tijdens het legseizoen.

Een van de prioriteiten op Ocean Cay is het herstel van het koraal, dat als integraal onderdeel van het mariene ecosysteem moet worden beschermd omdat het de biodiversiteit en de kusten beschermt. Het onderwaterleven rond het eiland bloeit en de wateren zijn populair geworden bij groene zeeschildpadden en de karetschildpadden. Zij worden vaak gezien in de wateren rond het eiland. Ocean Cay is een belangrijk foerageergebied voor jonge zeeschildpadden en jongen, wanneer ze de zeegrasbedden en koraalriffen bezoeken.

Cruise met Brilliance of the Seas vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Brilliance of the Seas
Route: Tampa / Cozumel / Grand Cayman / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,702

Cruise met Disney Dream vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Disney Dream
Route: Miami / Grand Cayman / Castaway Cay / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,222

Cruise met Symphony of the Seas vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Symphony of the Seas
Route: Miami / Costa Maya / Cozumel / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,173

Cruise met Disney Wonder vanuit San Diego – 4 nachten


Schip: Disney Wonder
Route: San Diego / Catalina Island / Ensenada / San Diego
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 739

Cruise met Costa Toscana vanuit Dubai – 4 nachten


Schip: Costa Toscana
Route: Dubai / Doha (Qatar) / Muscat / Abu Dhabi
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 319