29 juni 2022

Holland America Line voegt tweede 150-Jarig Jubileum Trans-Atlantische cruise toe in april 2023

Nu het 150-jarig bestaan op 18 april 2023 nadert, voegt Holland America Line een tweede trans-Atlantische jubileum cruise aan boord van Rotterdam toe aan het schema van feestelijke evenementen. Met vertrek uit Fort Lauderdale, Florida, op 4 april 2023, vaart de 16 nachten durende cruise naar Rotterdam, waarbij de eerste reis van Holland America Line in omgekeerde richting wordt herhaald.

Vanuit Fort Lauderdale zet het schip koers naar New York City waar het een nacht blijft liggen waardoor gasten extra tijd hebben om de bruisende stad te ontdekken zoals het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, Empire State Building, Broadway en nog veel meer. Rotterdam zal dan acht dagen op de Atlantische Oceaan vertoeven. Hierna worden Plymouth en Dover (Londen) aangedaan voordat het schip op 18 april – Holland America Line’s 150e verjaardag – aankomt in Rotterdam voor een overnachting vol festiviteiten.

“Toen we ons verdiepten in de planning van de evenementen rondom onze 150e verjaardag, wisten we dat de beste plek om de datum van onze oprichting te vieren in de stad Rotterdam was, waar het allemaal begon,” zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Deze cruises, die ons eerste vertrek en ons jubileum markeren, zullen erg gedenkwaardig zijn omdat we onze eerste afvaart uit de jaren 1870 herbeleven, maar dan op een modern, luxe cruiseschip. We verwachten dat de aprilcruise net zo populair zal zijn als de oktobercruise in 2022.”

Om een seizoen vol festiviteiten te starten, kondigde Holland America Line de eerste unieke 150e verjaardagscruise aan die zal vertrekken vanuit Rotterdam op 15 oktober 2022, precies 150 jaar na het vertrek van de eerste reis van de Rotterdam I. Deze cruise zal die eerste oversteek overdoen, van Rotterdam naar New York, met stops in Plymouth en Dover, en dan door naar Fort Lauderdale. Het schip blijft ‘s nachts in New York voor speciale festiviteiten.

Drie cruises geannuleerd

Om de nieuwe afvaart van 4 april mogelijk te maken, zijn drie cruises geannuleerd en zijn alle gasten en hun reisadviseurs op de hoogte gebracht. Boekingen voor de nieuwe oostelijke trans-atlantische oversteek zullen op 14 juli 2022 voor het publiek beschikbaar komen.

 

Cruise met Rotterdam vanuit Fort Lauderdale – 5 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Fort Lauderdale / Nassau / Half Moon Cay / Key West / Fort Lauderdale
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 499

Cruise met Rotterdam vanuit Rotterdam (Nederland) – 5 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Rotterdam (Nederland) / Oslo / Kopenhagen / Amsterdam
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 799

Cruise met Eurodam vanuit San Diego – 4 nachten


Schip: Eurodam
Route: San Diego / Victoria / Vancouver
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 449

Cruise met Rotterdam vanuit Amsterdam – 5 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Amsterdam / Loisir en mer / Edinburgh / Invergordon (Inverness) / Loisir en mer / Amsterdam
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 599

Cruise met Nieuw Amsterdam vanuit San Diego – 4 nachten


Schip: Nieuw Amsterdam
Route: San Diego / Victoria / Vancouver
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 459

Cruise met Koningsdam vanuit Vancouver – 5 nachten


Schip: Koningsdam
Route: Vancouver / Pittoreske cruise door de Inside Passage / Ketchikan / Colombia / Pittoreske cruise door de Inside Passage / Vancouver
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 549

Cruise met Noordam vanuit Vancouver – 5 nachten


Schip: Noordam
Route: Vancouver / Astoria / Seattle / Victoria / Vancouver
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 619