08 oktober 2022

Holland America Line viert 150-jarig jubileum met feestelijk dagprogramma

Zaterdag 15 oktober is het exact 150 jaar geleden dat het schip de Rotterdam I voor de eerste keer met passagiers vanuit Rotterdam naar New York vertrok. Om dit jubileum te vieren vaart de Rotterdam VII op deze dag nogmaals deze historische cruise. De trans-Atlantische reis duurt 13 dagen. Daarbij worden ook Le Havre in Frankrijk en Plymouth in Engeland aangedaan.

Deze bijzondere gebeurtenis wordt groots gevierd op en rond de Wilhelminapier in Rotterdam met een dagprogramma van 11:00 uur tot het moment dat het schip vertrekt om 18:00 uur. In Hotel New York bevindt zich van 11:00-16:30 uur een Pop-up fotostudio waarbij je op de foto kan met de schepen van toen. Op dezelfde locatie vinden gedurende de gehele dag Holland America Line Cruise Tour presentaties plaats waarbij je meer te weten komt over de rederij, de vaarroutes, het leven aan boord en meer.

Op de Wilhelminapier vindt van 17:15-18:00 uur muzikaal entertainment plaats door Frank in Person, de Nederlandse Frank Sinatra die ook regelmatig aan boord van Holland America Line schepen optreedt. Ondertussen (17:30-18:30 uur) zal op de Maas een heuse floatilla, een formatie van historische en pleziervaaart schepen te zien zijn tussen de Erasburg en ss Rotterdam.

Aan de overkant van het water, bij het Caland Monument aan de Veerkade, staan er ook muzikaal entertainment & sprekers gepland ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de Nieuwe Waterweg en het vertrek van de Rotterdam VII. Dit programma duurt van 16:00 uur tot 18:00 uur en is gratis toegankelijk.

Om 18:00 uur vertrekt de Rotterdam VII dan voor haar memorabele overtocht naar New York. Holland America Line nodigt iedereen uit om het schip feestelijk te komen uitzwaaien.

 

Cruise met Rotterdam vanuit Fort Lauderdale – 5 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Fort Lauderdale / Nassau / Half Moon Cay / Key West / Fort Lauderdale
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 509

Cruise met Rotterdam vanuit Rotterdam (Nederland) – 5 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Rotterdam (Nederland) / Oslo / Kopenhagen / Amsterdam
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 799

Cruise met Rotterdam vanuit Amsterdam – 5 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Amsterdam / Edinburgh / Invergordon (Inverness) / Amsterdam
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 799

Cruise met Rotterdam vanuit Fort Lauderdale – 6 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Fort Lauderdale / Belize City / Costa Maya / Cozumel / Fort Lauderdale
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 919