04 januari 2022

Cruisemaatschappijen stoppen tijdelijk met varen in Brazilië

Volgens CLIA (Cruise Lines International Association) Brazilië hebben de cruisemaatschappijen die momenteel actief zijn in Brazilië vrijwillig besloten om haar cruise-activiteiten tijdelijk, in ieder geval tot 21 januari 2021, te stoppen. Inconsistenties in de interpretatie van overeengekomen COVID-19-protocollen zouden de reden zijn voor de cruisestop. De komende periode zal de brancheorganisatie  met de lokale autoriteiten om de tafel gaan zitten om de problemen op te lossen. Op dit moment varen er vijf cruiseschepen van MSC Cruises en Costa Cruises in het Zuid-Amerikaanse land. Het gaat om MSC Seaside, MSC Splendida, MSC Preziosa, Costa Diadema en Costa Fascinosa.

‘In de afgelopen weken hebben de cruisemaatschappijen een reeks situaties meegemaakt die rechtstreeks van invloed waren op de exploitatie van hun schepen. Ze hebben aanzienlijk ongemak veroorzaakt voor passagiers die uitkeken naar hun vakantie op zee volgens het gezondheids- en veiligheidsprotocol. We zijn buitengewoon bezorgd dat de robuuste gezondheids- en veiligheidsprotocollen van de cruise-industrie, ontwikkeld in samenwerking met de bevoegde autoriteiten en die effectief zijn gebleken, in twijfel worden getrokken op een moment dat ze als model voor anderen zouden moeten dienen’, aldus CLIA Brazilië.

CLIA Brazilië vervolgt: ‘Het is heel jammer dat onze leden deze beslissing in Brazilië moeten nemen. Wel is het belangrijk dat er afstemming is tussen de scheepsprotocollen en de afspraken aan land. We kijken ernaar uit om deze overeenkomsten te verduidelijken om te zorgen voor een naadloos plan tussen de rederijen en de autoriteiten op alle niveaus’. Protocollen die momenteel in Brazilië van kracht zijn omvatten verplichte COVID-19-vaccinatie voor passagiers en bemanning, testen voor inscheping en tijdens cruises, verminderde capaciteit en verplichte mondkapjes voor passagiers en bemanning.

Cruise met Brilliance of the Seas vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Brilliance of the Seas
Route: Tampa / Cozumel / Grand Cayman / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,702

Cruise met Disney Dream vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Disney Dream
Route: Miami / Grand Cayman / Castaway Cay / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,222

Cruise met Symphony of the Seas vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Symphony of the Seas
Route: Miami / Costa Maya / Cozumel / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,173

Cruise met Disney Wonder vanuit San Diego – 4 nachten


Schip: Disney Wonder
Route: San Diego / Catalina Island / Ensenada / San Diego
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 739

Cruise met Costa Toscana vanuit Dubai – 4 nachten


Schip: Costa Toscana
Route: Dubai / Doha (Qatar) / Muscat / Abu Dhabi
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 319