22 april 2021

Costa Cruises annuleert Noord-Europa seizoen en zet in op Middellandse Zee

Costa Cruises maakte vandaag bekend dat alle Noord-Europa cruises geannuleerd worden tot midden september 2021. Vanwege de onzekerheid of havens wel of niet opengaan, heeft de rederij deze beslissing genomen. Het gaat onder andere over de cruises van de Costa Favolosa uit Amsterdam en uit IJmuiden.

Nieuwe routes Middellandse Zee

De rederij maakte tevens nieuwe routes bekend in de Middellandse Zee. Zo kunnen gasten op een van de twee schepen in het westelijk deel van de Middellandse zee mee of op 2 schepen in het oostelijk deel van de Middellandse Zee. Gasten kunnen langer genieten van havens met nieuwe excursies naar minder bekende plekken. Bovendien kan je inschepen in 13 verschillende havens.

“We hebben ons programma voor deze zomer bijgewerkt op basis van een scenario van heropening van havens en bestemmingen,” aldus Mario Zanetti, President van Costa Cruises. “We hebben besloten om ons te concentreren op bestemmingen in de Middellandse Zee, dicht bij onze Europese gasten. Nu kunnen we eindelijk zeggen dat de Costa-zomer begint, en we kunnen niet wachten om onze trouwe zowel gasten als nieuwkomers te verwerlkomen – die allemaal op ons kunnen rekenen voor hoogwaardige service, restaurants en entertainment, prachtige bestemmingen en een uitzonderlijke ervaring aan boord met verbeterde veiligheidsprotocollen. ”

Westelijke Middellandse Zee

Costa’s twee nieuwste en meest innovatieve schepen zullen in de westelijke Middellandse Zee varen: de Costa Smeralda, het vlaggenschip op LNG, en Costa Firenze, het nieuwe schip geïnspireerd door de Florentijnse Renaissance en opgeleverd in december 2020, dat haar debuut zal beleven.

Zoals al aangekondigd, zal het eerste schip dat vertrekt, de Costa Smeralda zijn, op 1 mei. Zij brengt  gasten naar prachtige Italiaanse locaties op drie- en vierdaagse minicruises die het mogelijk maken om te genieten van een kortere ervaring of, als alternatief, een cruise van een week. Je bezoekt daarbij Savona, La Spezia, Civitavecchia, Napels, Messina en Cagliari. Deze Italiaanse reisroute wordt verlengd tot 3 juli 2021. Vanaf dan vaart zij cruises van een week met een bezoek aan Savona, Marseille, Barcelona, ??Palma de Mallorca, Palermo en Civitavecchia.

Cruises in Italië blijven door de Costa Firenze, die op 4 juli zal vertrekken voor haar allereerste cruise, met een volledig Italiaanse reisroute die Savona, Civitavecchia, Palermo, Napels, Messina en Cagliari omvat. Van 12 september tot half oktober biedt Costa Firenze ook internationale cruises van een week aan, waaronder Savona, Civitavecchia, Napels, Ibiza, Barcelona en Marseille.

Oostelijk deel Middellandse Zee

Aan de oostkant van de Middellandse Zee cruisen de Costa Luminosa en Costa Deliziosa.  De Costa Luminosa vertrekt op 16 mei vanuit Triëst en de volgende dag vanuit Bari, met de nadruk op de Griekse bestemmingen Corfu, Piraeus (Athene), Mykonos en Katakolon.

Nieuw erbij gekomen is de Costa Deliziosa. Zij hervat haar cruises vanaf 26 juni en biedt een reisschema van een week met Venetië, een verlengde stop van één dag en één nacht in Mykonos, gevolgd door Katakolon, Corfu en Bari.

Maatregelen

De herstart van Costa zal ondersteund blijven worden door de implementatie van het Costa Safety Protocol. Het protocol bevat operationele maatregelen met betrekking tot alle aspecten van de cruise-ervaring, aan boord en aan wal, die in de afgelopen maanden van de eerste cruises zijn ingevoerd. Maatregelen omvatten onder andere minder passagiers, swabtests voor alle gasten en bemanning, temperatuurcontroles bij het van boord gaan en opnieuw van boord gaan, beschermde excursies aan wal, fysieke afstand aan boord en bij de cruiseterminals, nieuwe manieren om diensten aan boord te gebruiken, verbeterde sanitaire voorzieningen en medische diensten, en gebruik van mondkapjes.

 

Cruise met Costa Toscana vanuit Dubai – 4 nachten


Schip: Costa Toscana
Route: Dubai / Doha (Qatar) / En mer / Muscat / Abu Dhabi
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 319

Cruise met Costa Toscana vanuit Abu Dhabi – 4 nachten


Schip: Costa Toscana
Route: Abu Dhabi / Dubai / Dubai / Dubai / Abu Dhabi
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 409

Cruise met Costa Firenze vanuit Santos – 4 nachten


Schip: Costa Firenze
Route: Santos / En mer / En mer / Rio de Janeiro / Santos
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 399

Cruise met Costa Favolosa vanuit Santos – 6 nachten


Schip: Costa Favolosa
Route: Santos / Itajai / En mer / Montevideo / En mer / En mer / Santos
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 499

Cruise met Costa Pacifica vanuit Barcelona – 4 nachten


Schip: Costa Pacifica
Route: Barcelona / Marseille / Savona, Italy / Barcelona
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 439

Cruise met Costa Pacifica vanuit Marseille – 4 nachten


Schip: Costa Pacifica
Route: Marseille / Savona, Italy / En mer / Barcelona / Marseille
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 399

Cruise met Costa Firenze vanuit Santos – 4 nachten


Schip: Costa Firenze
Route: Santos / En mer / Rio de Janeiro / En mer / Santos
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 399

Cruise met Costa Pacifica vanuit Savona- Italy – 4 nachten


Schip: Costa Pacifica
Route: Savona, Italy / En mer / Barcelona / Marseille / Savona, Italy
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 399