03 september 2021

Celestyal Experience verkocht door Celestyal Cruises

Vanwege de huidige markt heeft Celestyal Cruises besloten om hun nieuwste aanwinst, de Celestyal Experience, alweer te verkopen. De rederij kocht het schip, de ex-Costa neoRomantica, in juli 2020. Het zou voor het eerst gaan varen in april 2021, maar werd niet ingezet. Nu ruim een jaar later is de Celestyal Experience weer verkocht.  Aan wie is niet bekend gemaakt.

Door de COVID-pandemie moest Celestyal haar vloot heroverwegen en naar capaciteit en kosten kijken. De relatief grote Celestyal Experience past niet meer in het plaatje, aldus de rederij. De verkoop zorgt er bovendien voor dat de rederij haar liquiditeit vergroot en een solide basis kan creëren voor de herstart.

Herstart in maart 2022

Celestyal Cruises blijft varen met de Celestyal Crystal en de Celestyal Olympia die in maart 2022 hopelijk een goede herstart gaan krijgen. De rederij maakte begin augustus bekend dat zij een winterstop gaan inlassen. De Celestyal Crystal voer haar laatste cruise tot en met 28 augustus, de Celestyal Olympia op 30 augustus. Celestyal Cruises heeft dit jaar een kort seizoen gevaren, van juni tot en met augustus 2021.