25 oktober 2021

Carnival Cruise Line doopt Mardi Gras in Port Canaveral

Zaterdag 23 oktober 2021 doopte de Amerikaanse rederij Carnival Cruise Line haar nieuwste schip Mardi Gras. Doopmoeder Kimberley Jiminez, Miss Universe namens de Dominicaanse Republiek, wenste het schip een behouden vaart in het Engels en Spaans, haar moedertaal. Tijdens de ceremonie vond de vlaggenparade plaats met 120 vlaggen die de nationaliteiten van alle Carnival personeelsleden lieten zien.

“De naamgevingsceremonie van vandaag van ons vlaggenschip Mardi Gras, de eerste in de branche sinds onze herstart, betekent veel voor ons. We streven ernaar om onze hele vloot in het voorjaar van 2022 weer in gebruik te nemen”, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Lijn. “Dit schip was geweldig tijdens haar pre-inaugurele seizoen. De viering van vandaag met onze Chief Fun Officer Shaq, onze meter Kimberly en zoveel speciale gasten was buitengewoon verheugend en emotioneel.”

 


Mardi Gras is het eerste cruiseschip dat in Amerika vaart voortgedreven door het duurzamere vloeibaar aardgas (LNG). Eind 2020 bezocht het imposante schip Rotterdam nadat het schip werd opgeleverd door scheepsbouwer Meyer Werft. De Mardi Gras biedt met haar 180.000 ton elke week cruises aan maximaal 5100 gasten vanuit Port Canaveral. Ze vaart naar afwisselend het oostelijk deel of het westelijk deel van het Caribisch gebied. Een absoluut hoogtepunt is de kleine achtbaan die op het achterdek is aangelegd.

 

Cruise met Carnival Breeze vanuit Galveston – 4 nachten


Schip: Carnival Breeze
Route: Galveston / Cozumel / Galveston
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 464

Cruise met Carnival Sunrise vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Carnival Sunrise
Route: Miami / Grand Turk / Half Moon Cay / Nassau / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 545

Cruise met Carnival Valor vanuit New Orleans – 5 nachten


Schip: Carnival Valor
Route: New Orleans / Costa Maya / Cozumel / New Orleans
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 551

Cruise met Carnival Horizon vanuit Miami – 6 nachten


Schip: Carnival Horizon
Route: Miami / Jamaica / Grand Cayman / Cozumel / Miami
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 592