28 december 2022

Carnival Cruise Line benoemt Emeril Lagasse tot Chief Culinary Officer

Carnival Cruise Line heeft woensdag aangekondigd dat chef-kok Emeril Lagasse Chief Culinary Officer wordt van de Amerikaanse cruisemaatschappij. Een restaurantconcept gecreëerd door Lagasse, Emeril’s Bistro, is al populair op twee van de meest innovatieve schepen van Carnival, Mardi Gras en Carnival Celebration, en nu zullen de culinaire talenten van de chef-kok in de hele vloot worden gebruikt. Samen met deze aankondiging maakte Carnival ook bekend dat Carnival Jubilee ook een Emeril’s Bistro krijgt wanneer ze in Galveston, Texas in december 2023 arriveert.

Als Chief Culinary Officer zal Lagasse de chef-koks van Carnival ondersteunen met advies over voedseltrends en -technieken, en advies geven over toekomstige menu-items en eetconcepten. Passagiers zullen zijn inbreng ook zien op de menu’s van de hoofdrestaurants in de hele vloot, inclusief voorgerechten die zijn aangeduid als “Emeril beveelt aan”.

“Ik ben al vele jaren bezig met het creëren en exploiteren van restaurants, maar het ontwikkelen van mijn restaurants met Carnival en het leren over de cruise-industrie is een opwindende ervaring geweest. Ik hou van de focus van Carnival op eten en plezier en de vele geweldige eetgelegenheden die ze hun gasten bieden. Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op ons succes op zee met het uitzonderlijke culinaire team van Carnival”, aldus Lagasse.

Lagasse is een James Beard Award-winnaar, bekend om zijn beheersing van de Creoolse en Cajun-keuken en een van de meest gerespecteerde chef-koks van New Orleans. Naast zijn veelgeprezen restaurants in heel Amerika, wordt hij al tientallen jaren in het hele land omarmd door zijn populaire kookboeken en kookshows op televisie, waaronder zijn huidige show ‘Emeril Cooks’, die eerder dit jaar op Roku debuteerde.

Cruise met Carnival Breeze vanuit Galveston – 4 nachten


Schip: Carnival Breeze
Route: Galveston / Cozumel / Galveston
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 464

Cruise met Carnival Sunrise vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Carnival Sunrise
Route: Miami / Grand Turk / Half Moon Cay / Nassau / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 545

Cruise met Carnival Valor vanuit New Orleans – 5 nachten


Schip: Carnival Valor
Route: New Orleans / Costa Maya / Cozumel / New Orleans
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 551

Cruise met Carnival Horizon vanuit Miami – 6 nachten


Schip: Carnival Horizon
Route: Miami / Jamaica / Grand Cayman / Cozumel / Miami
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 592