17 december 2021

Carnival Corporation viert opening van Dubai Harbour Cruise Terminal

Carnival Corporation vierde vrijdag de officiële opening van Dubai Harbour Cruise Terminal met Shamal Holding. In 2018 gingen beide partijen een strategische samenwerking om de nieuwe cruisehaven te ontwikkelen als de belangrijkste hub voor cruisetoerisme in Dubai.

De gelegenheid werd gemarkeerd met een rondleiding door Abdulla Binhabtoor, chief portfolio management officer van Shamal Holding, en verschillende executives van Carnival Corporation, waaronder Giora Israel, senior vice president of global port and destination development voor Carnival Corporation; Michael Thamm, groeps-CEO van Costa Group en Carnival Asia; Felix Eichhorn, voorzitter van AIDA Cruises; Mario Zanetti, voorzitter van Costa Cruises; Michel Nestour, vice-president of global port and destination development voor de EuroMed en de Arabische Golfregio bij Carnival Corporation en Torben Seidenschnur, directeur CEO office & stategic bij Costa Group.

Met de aankomsten van Costa Firenze van Costa Cruises en AIDAbella van AIDA Cruises werd de officiële opening ook opgeluisterd door twee cruiseschepen die voor het eerst de Dubai Harbour Cruise Terminal bezochten. Dit viel samen met de start van het cruiseseizoen en de thuishavenseizoenen van de schepen vanuit Dubai. De opening is een belangrijke mijlpaal in het realiseren van Dubai’s doel om ‘s werelds meest bezochte stad te worden. Dit werd nog eens onderstreept met de lancering in oktober van de Expo 2020 in Dubai.

Als de allereerste speciale cruisehaven met twee terminals in de regio, is Dubai Harbour Cruise Terminal in staat om twee grote cruiseschepen tegelijk te huisvesten. De faciliteit beslaat meer dan 120.000 vierkante meter en omvat twee speciaal gebouwde terminalgebouwen die passagiers en bemanning een veilige in- en uitstapervaring bieden. De ultramoderne terminals zijn uitgerust met vier op maat gemaakte Seaport Passenger Boarding Bridges die tegelijkertijd de volledige turnaround van de grootste klasse cruiseschepen in de branche kunnen ondersteunen.

De cruiseterminals, die deel uitmaken van de ontwikkeling van de haven van Dubai, bieden een breed scala aan voorzieningen en diensten voor passagiers en bemanning – van ruime zitgedeeltes tot toiletten, geldwisselkantoren, geldautomaten, cafés, winkels, speciale parkeerplaatsen, taxistandplaatsen en meer. De faciliteiten zijn ontworpen om volledig toegankelijk te zijn voor alle bezoekers en gratis wifi is aanwezig zodat gasten en bemanning verbonden kunnen blijven.

Als toegangspoort tot cruisebestemmingen in de Arabische Golf, zoals Oman en Abu Dhabi, is Dubai een zeer populaire bestemming voor Carnival Corporation, die in 2006 voor het eerst vanuit Dubai begon te opereren. Tot 2023 zullen zes merken van Carnival Corporation – AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, P&O Cruises, Princess Cruises en Seabourn – de Dubai Harbour Cruise Terminal bezoeken. Het gaat in het totaal om 90 aankomsten.

Cruise met Carnival Conquest vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Carnival Conquest
Route: Miami / Key West / Cozumel / En Mer / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 339

Cruise met Carnival Radiance vanuit Los Angeles – 4 nachten


Schip: Carnival Radiance
Route: Los Angeles / En Mer / Catalina Island / Ensenada / Los Angeles
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 348

Cruise met Carnival Liberty vanuit Port Canaveral (Orlando) – 4 nachten


Schip: Carnival Liberty
Route: Port Canaveral (Orlando) / Nassau / Prinses Cays / En Mer / Port Canaveral (Orlando)
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 374

Cruise met Carnival Freedom vanuit Port Canaveral (Orlando) – 5 nachten


Schip: Carnival Freedom
Route: Port Canaveral (Orlando) / En Mer / Dominicaanse Republiek / Grand Turk / En Mer / Port Canaveral (Orlando)
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 400

Cruise met Carnival Breeze vanuit Galveston – 5 nachten


Schip: Carnival Breeze
Route: Galveston / En Mer / Costa Maya / Cozumel / En Mer / Galveston
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 429

Cruise met Carnival Sunshine vanuit Charleston – 5 nachten


Schip: Carnival Sunshine
Route: Charleston / En Mer / Nassau / Half Moon Cay / En Mer / Charleston
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 435

Cruise met Carnival Elation vanuit Jacksonville – 4 nachten


Schip: Carnival Elation
Route: Jacksonville / Freeport / Nassau / En Mer / Jacksonville
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 378

Cruise met Carnival Valor vanuit New Orleans – 4 nachten


Schip: Carnival Valor
Route: New Orleans / En Mer / Cozumel / En Mer / New Orleans
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 398

Cruise met Carnival Sunrise vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Carnival Sunrise
Route: Miami / En Mer / Prinses Cays / Nassau / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 406