02 november 2022

Assistentiehond vaart naar eretitel: Meer dan 700 dagen op cruise met Holland America Line

Assistentiehond Joska, de favoriete viervoeter van Holland America Line, overschreed de magische kaap van 700 vaardagen en ontving daarom een eretitel. Dat gebeurde aan boord van de Rotterdam tijdens de trans-Atlantische cruise, die dit jaar z’n 150ste verjaardag viert.

Die prestatie levert assistentiehond Joska een eretitel op, een platina medaille. Dat is de hoogste award die gasten voor hun voltooide vaardagen kunnen ontvangen. De tien jaar oude zwarte labrador-retriever is een echte globetrotter. Ze spendeert haar dagen vooral aan boord van de cruiseschepen van Holland America Line. Dat doet ze in het gezelschap van haar baasjes Cornelia ‘Connie’ en Cornelis Marinussen, die beiden ook al een platina medaille hebben.

Op 26 oktober organiseerde Holland America Line een speciale ceremonie voor Joska. President Gus Antorcha en Werner Timmers, de kapitein van de Rotterdam, overhandigden Joska haar platina medaille en benoemden haar tot vijfsterren marinier. Daarmee bereikt ze het allerhoogste niveau binnen het loyaliteitsprogramma van de cruisemaatschappij. Joska kreeg ook een pakket hondvriendelijke Holland America Line-geschenken mee naar huis.

Assistentiehond altijd welkom

“Joska is het eerste assistentiedier dat deze uitzonderlijke titel behaalt. Deze ceremonie moest een echt eerbetoon worden, want we willen haar tonen hoe belangrijk ze is voor iedereen binnen onze organisatie,” zegt Antorcha. “Erkende assistentiedieren zijn altijd welkom aan boord van de Holland America Line-schepen. Zo groeide Joska uit tot een waardevol lid van onze familie. Ze tovert een glimlach op de gezichten van alle mensen aan boord. En ze zorgt ervoor dat Connie haar droom kan waarmaken: varen en de wereld ontdekken.”

Het Nederlandse koppel cruiste in 2013 voor het eerst met Holland America Line. Ze scheepten al bijna 60 keer in. Omdat Cornelia blind is, reist Joska al sinds 2014 met haar mee. De viervoeter maakte meer dan 50 Holland America Line-cruises en voer onder andere naar Alaska, Hawaï, Canada, Europa, de Caraïben en het Middellandse Zeegebied. Daarmee behoort ze tot ‘s werelds meest bereisde honden.

 

Cruise met Rotterdam vanuit Fort Lauderdale – 5 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Fort Lauderdale / Nassau / Half Moon Cay / Key West / Fort Lauderdale
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 509

Cruise met Rotterdam vanuit Rotterdam (Nederland) – 5 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Rotterdam (Nederland) / Oslo / Kopenhagen / Amsterdam
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 799

Cruise met Eurodam vanuit San Diego – 4 nachten


Schip: Eurodam
Route: San Diego / Victoria / Vancouver
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 449

Cruise met Rotterdam vanuit Amsterdam – 5 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Amsterdam / Edinburgh / Invergordon (Inverness) / Amsterdam
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 799

Cruise met Nieuw Amsterdam vanuit San Diego – 4 nachten


Schip: Nieuw Amsterdam
Route: San Diego / Victoria / Vancouver
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 459

Cruise met Koningsdam vanuit Vancouver – 5 nachten


Schip: Koningsdam
Route: Vancouver / Pittoreske cruise door de Inside Passage / Ketchikan / Colombia / Pittoreske cruise door de Inside Passage / Vancouver
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 549

Cruise met Noordam vanuit Vancouver – 5 nachten


Schip: Noordam
Route: Vancouver / Astoria / Seattle / Victoria / Vancouver
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 619