10 april 2022

AIDAcosma zaterdag gedoopt in Hamburg

Onder het motto ‘De wereld wordt kleurrijker’ is zaterdagavond het nieuwste cruiseschip van AIDA Cruises, AIDAcosma, gedoopt. Dit gebeurde tijdens een kleurrijke muziek- en lichtshow in de haven van Hamburg. Elfvoudig wereldkampioen baanwielrennen Kristina Vogel fungeerde als doopmoeder van het tweede LNG-schip van de Duitse rederij.

Onder begeleiding van kapitein Vincent Cofalka verlichtte Kristina Vogel een kleurrijke wereldbol op het Ocean Deck van AIDAcosma. Tegelijkertijd sloeg de doopfles tegen de romp van het schip. Het moment suprême was te zien aan boord van alle AIDA-schepen.

Als onderdeel van de naamgevingsceremonie verlichtte een spectaculaire lichtshow niet alleen het nieuwste lid van de AIDA-vloot. Van ver zichtbaar veranderde de avondlucht boven de Hanzestad in een zee van felle kleuren.

Muzikale gast van de avond was DJ ALL FARBEN. Na de doopceremonie trakteerde hij de circa 350 genodigden en 3.300 gasten van de aansluitende doopcruise in het Theatrium van AIDAcosma op een exclusief concert. Andere bekende gasten aan boord waren Ingo Appelt, een van Duitslands bekendste komieken, en DJ MOCKABY, die op de doopavond draaide in de AIDAcosma Beach Club.

Rond 23.30 uur nam AIDAcosma afscheid van Hamburg met een lichtshow aan boord, die plaatsvond tijdens het vertrek terwijl het de Hamburg Elbphilharmonie en de Landungsbrücken naar Teufelsbrück passeerde. Tot 23 april 2022 vaart de twee weken durende doopcruise tijdens de paasvakantie naar Palma de Mallorca. Maandag 11 april 2022 doet AIDAcosma voor de laatste keer Rotterdam aan.

Van 23 april tot 29 oktober 2022 biedt AIDAcosma reizen aan vanuit Palma (Mallorca) en Barcelona. Florence, Rome en Corsica staan ??ook op het programma tijdens de weeklange cruise “Mediterranean Treasures”. Vanaf het najaar van 2022 zet AIDAcosma koers naar zijn zonnige winterverblijf in Dubai.

Cruise met Disney Wonder vanuit San Diego – 4 nachten


Schip: Disney Wonder
Route: San Diego / Catalina Island / Ensenada / San Diego
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 750

Cruise met Disney Dream vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Disney Dream
Route: Miami / Nassau / Castaway Cay / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 1,057